Thursday, September 07, 2006

Οι Πρωταθλητες Κοσμου των Κομπλεξικων (γιατι παιζουν μονοι) και ενα παιχνιδι που εμεινε στην Ιστορια

...Ναι σε εσας μιλαω φτωχομυαλοι Γερμανοι. Σαν Μαρινο - Γερμανια 0-13. Το λεω και με πιανουν τα κλαματα απο την απογνωση!! Κατεβασαν σχεδον φουλ ομαδα οι τυποι! Ολα τα οπλα μεσα! Μπραβο μαγκες! Δειξατε σε ολη την Υφηλιο ποιος ειναι ο πραγματικος Πρωταθλητης Κοσμου (ηλιθιων). Φημες θελουν την ομαδαρα αυτη να απαγορεψε στον Λεμαν να εκτελεσει το πεναλτυ που κερδισε στο 90. Καταλαβατε;; Δεν ηθελαν να το χασουν τα παιδια. Φοβηθηκαν. Και φανταζομαι τα πανηγυρια στα αποδυτηρια!! Βρηκατε και τα κανατε ρε ξεφτιλες. Αμπαλοι Γερμανοι. Ντροπη της Γερμανικης Σχολης. Μονο ο Φραντς θα χαρηκε κι αυτος επειδη τα χει χασει λογω ηλικιας. Πολυ ασχοληθηκα με τους κρυοκωλους.

Το πραματικο διαμαντι της χθεσινης ημερας ηταν το Ρωσια - Κροατια. Σκετη απολαυση. Οχι λογω θεαματικου ποδοσφαιρου. Ουτε καν το σκορ δε θυμαμαι. Η τηλεοπτικη καλυψη ομως ηταν σεμιναριακου επιπεδου. Σε ενα ελλεεινο γηπεδο υπηρχαν ορισμενοι απο τους πιο ταλαντουχους καμεραμεν του κοσμου και ενας ευφανταστος σκηνοθετης, που χαραμιζεται εκει και πρεπει να περασει στο Χολιγουντ.
Αρχικα ο καμεραμαν που ανελαβε το "πανοραμικο" πλανο απο τις πανω κερκιδες. Ο τυπος ειχε πλανο που επιανε το μισο γηπεδο. Με μια απλη κινηση μπορουσε να περασει στο αλλο μισο και να καλυψει τη φαση χωρις ιδιαιτερο ζορι. Ο τυπος ομως καταφερε να "χασει" τη φαση σε μια γρηγορη αντεπιθεση τω Κροατων και αμεσως μετα ζουμαρωντας να προσπαθει να πετυχει τη μπαλα, ψαχνοντας πρωτα στο γηπεδο και μετα στις κερκιδες. Ο υψιστος σκηνοθετης προφανως εβλεπε αλλου και παρεμεινε σ αυτο το πλανο αφηνοντας μας να αγωνιουμε κι εμεις για το αν ο συμπαθης αυτος επαγγελματιας θα εβρισκε τη μπαλα! Τελικα τη βρηκε.

Η μεγαλη κινηση του "Αγγελοπουλου" αυτου ηταν η ικανοτητα να αλλαζει ολα τα διαθεσιμα πλανα (6 καμερες νομιζω) μεσα σε ενα δευτερολεπτο. Βλεπαμε δηλαδη τον παιχτη να τρεχει και το καθε βημα το βλεπαμε απο ολες τις οπτικες γωνιες. Η τεχνικη αυτη θυμισε εντονα τρειλερ τυπου Mission Imposible, οπου τα πλανα εναλλασονται ταχυτατα αναλογα με τη μουσικη. Ευγε!

Το πραγματικο διαμαντι ομως ηταν αυτος ο γυναικας καμεραμαν που καταφερε το ακατορθωτο. Μας εδειξε ολες τις καυτες γκομενες που υπηρχαν στις κερκιδες! ΟΛΕΣ! Απο ματσακι, ζητημα να εδειξε και 10 λεπτα.

Ενδεικτικα αναφερω πως το SkySports που το μετεδιδε, εβγαζε καθε λιγο ενα σηματακι το οποιο ελεγε "We apologize for the poor coverage quality". Οι δε σχολιαστες ζητουσαν επισης συγνωμη καθε 10 λεπτα, επαναλαμβανοντας πως δεν ειναι δικο τους το λαθος.

Ιστορικο παιχνιδι οπου το ποδοσφαιρο περναει σε δευτερη μοιρα. Αισθανομαι τυχερος που επελεξα τη συγκεκριμενη μερα να βαλω το πακετο του SkySports.

No comments: