Monday, September 04, 2006

Τα "ανεβαστικα" σποτ και η "υποκειμενικη" δημοσιογραφια.

Ετσι εγραφε 2 μερες καποιος δημοσιογραφος του Sports Illustrated. Objective journalism at its finest. Σε ελευθερη μεταφραση: υποκειμενικη δημοσιογραφια σε ολο της το μεγαλειο.
Εκει βρηκε να ξεσπασει λοιπον ο αμερικανακος με αφορμη τα χοροπηδηματα και τα πανηγυρια των ελληνων απεσταλμενων στα δημοσιογραφικα θεωρεια. Πονεσε μαγκα μου και δεν ηξερες και γιατι. Ελληνικο ταμπεραμεντο. Σαμπως εχετε Ομονοια εσεις εκει; Εδω και η πιο μικρη πλατεια γεμιζει με σημαιες.

Ωστοσο αναρωτιεμαι τι πραγματικα θα ελεγε εαν καταλαβαινε και τι ελεγαν οι ανθρωποι αυτοι στην περιγραφη. Ωραια τα σποτακια και τα "βαλτο αγορι μου" αλλα ο σεβασμιος μπασκετανθρωπος εχει καταντησει σχεδον ρατσιστης. Ξεκινησε την καριερα τους ως ενθερμος φιλαθλος της εθνικης, στην επομενη στροφη-επιτυχια πηρε μια προαγωγουλα σε εθνικιστη αλλα τωρα εχει καταντησει κατι σαν τον εθνικο μας ρατσιστη. Τι μια του φταινε τα σιλβουπλε των γαλλων και την αλλη η πλανηταρχιδια των αμερικανων. Για ολους εχει να πει και μια "καλη" κουβεντα. Ενταξει κανει την μπασκετικη αναλυση του και εκει respect! Αλλα οποια αδυναμια βρει, βαραει!!

Καλα τα σποτακια, που παιζουν σε ραδιοφωνα, αλλα ας προσεχουμε και τι λεμε μαγκες!! Πηρε θαρρος και νεαρος ρεπορτερ και την αμολησε στον αερα: Το καταρ ειναι λεει η ντροπη της διοργανωσης!
Αρχισαν βροχη τα κραξομηνυματα και μετα τα μπαλωσε διευκρινιζοντας οτι μιλουσε καθαρα για τον αγωνιστικο τομεα.

Αντικειμενικα μιλωντας λοιπον καταληγω οτι ναι η δημοσιογραφια αυτη ειναι υποκειμενικη με καποια στιγματα αντικειμενισμου. Ειναι ομως αυτο που απαιτειται! Αρκει βεβαια να μην ξεφευγουμε κυριε Σκουντα μου...

No comments: